De voordelen van Personal Training

Vaak wordt me de vraag gesteld : waarom zou ik kiezen voor personal training? Het is duur, hoe weet ik nou of prijs/kwaliteit verhouding klopt en wanneer is iemand een goede trainer die mij verder kan helpen? 
Goede vraag! Iedereen kan zich personal trainer noemen en dat is ook het (enige) nadeel aan personal training. Voordat je een afspraak plant bij iemand, adviseer ik je eerst wat huiswerk te verrichten. Stel jezelf een duidelijk, haalbaar & meetbaar doel en ga dan op zoek naar een personal trainer die hier gespecialiseerd in is. Iedereen heeft een eigen visie en werkwijze, dus doe eerst goed onderzoek naar wat bij jou past en of de werkwijze van de personal trainer dus ook bij jouw doel en jou als persoon aansluit. Vaak is een intake gesprek gratis. Ga tijdens dit gesprek ook op je gevoel af. Is er een klik tussen jullie als persoon? Voelt het goed? Bekijk de ruimte waar je gaat trainen op je gemak. Stel vragen!
Als je dan iemand gevonden hebt en ervoor wil gaan, dan kent personal training enkel voordelen. 
 
– je krijgt persoonlijke aandacht, de focus ligt enkel op jou als persoon plus jouw unieke doel
– er wordt een programma gemaakt die enkel op jou van toepassing is. Die jou op weg helpt naar jouw specifieke doel
– je trainingen zijn gevarieerd en uitdagend 
– je leert je grenzen op te zoeken maar ook zeker je grenzen te bewaken
– je bent enkel en alleen bezig met jouw unieke doel
– je behaalt sneller resultaat
– mentaal geeft het een boost
– een goede personal trainer is deskundig en blijft zichzelf ontwikkelen op gebied van sport / voeding. Je mag er op vertrouwen dat elke training / voedingsadvies op jou persoonlijk is afgestemd en jou dus ook elke keer een stapje dichter bij je doel brengt
– een goede personal trainer is er ook wanneer je je motivatie even kwijt bent!
 
☘️