Yoga gives back…

Yoga is in mijn optiek het antwoord op elke vraag die je jezelf stelt. Yoga geeft ruimte en creëert rust.

Ruimte in je lichaam, maar ook ruimte in je hoofd. Dit geeft automatisch meer ruimte in je dagindeling, je agenda, je creëert meer ruimte om tijd door te brengen met je gezin, maar ook voor het vinden van balans tussen werk/privé . Het werkt op alle vlakken door. Yoga is niet alleen een workout maar een levensstijl. 

Er gaat dus veel meer schuil achter yoga. Buiten dat je meer souplesse en een fit lichaam creëert, hanteert de yogaleer een aantal principes. In het begin zijn dit vaak niet meer dan woorden/uitspraken, maar het leuke is, dat hoe meer yoga je beoefent, hoe meer je hiernaar gaat leven en je jezelf deze principes eigen gaat maken. Bij de yama’s gaat het erom hoe je jezelf opstelt ten opzichte van de medemens, bij de niyama’s gaat het over jezelf als persoon. 

Neem de principes niet te letterlijk en denk vooral out of the box. De belangrijkste les die ik zelf heb mogen leren tijdens mijn yoga opleiding is ASTEYA. Waar denk jij aan bij deze yama? Laat het me weten, ik ben heel nieuwsgierig : ) 

Christiane